Familjet shqiptare shpenzojnë 41% të rrogës për bukë, rriten edhe shpenzimet për kulturë e veshje

  • 3 years ago
#rtvora #rtvoranews

Familjet shqiptare kanë rritur ndjeshëm shpenzimet për argëtim dhe kulturë gjatë vitit të kaluar, ndërsa kanë ulur ato për transport dhe ushqim. INSTAT raporton se vetëm 3.1% e shpenzimeve mujore të familjeve shkon për arsim.

Familjet shqiptare kanë rritur ndjeshëm shpenzimet për argëtim dhe kulturë gjatë vitit 2019, ndryshe nga situata e krijuar prej pandemisë ku prej muajsh institucioneve të kulturës ju mungojnë vizitorët.

Anketa e buxhetit të familjes e publikuar nga INSTAT, thekson se janë shpenzuar 54.3% më shumë për këtë sektor krahasuar me vitin 2018.

Rritje e ndjeshme është shënuar gjithashtu në shpenzimet për veshje dhe këpucë me 31.5% si dhe pije alkoolike e duhan me 16.4%.

Reduktime në shpenzime janë regjistruar për transport me 5.5 përqind dhe në ushqime me 2.5 përqind.

Sipas INSTAT një familje me 4 persona harxhon 82 mijë e 235 lekë në muaj për ushqime.

Për më shumë lexoni në: https://www.oranews.tv/familjet-shqiptare-shpenzojne-41-te-rroges-per-buke-rriten-edhe-shpenzimet-per-kulture-e-veshje/

Follow TV Ora dhe RTV Ora News

Subscribe To "Ora News" on YouTube Channel for NEWS HERE: http://bit.ly/2DDddtL

Subscribe To "Ora News" on YouTube Channel for TV Shows HERE http://bit.ly/2sPcqj3

For more content from click HERE www.oranews.tv

Like Ora News on Facebook HERE http://bit.ly/2RkUN4s

Follow Ora News on Instagram Here http://bit.ly/2HBuiID

Follow Ora News on Twitter http://bit.ly/2RhOaQp

Për më shumë na ndiqni në: www.oranews.tv

Recommended