Celibashi rikthehet në krye të KQZ, implementimin e teknologjisë e merr nënkomisionerja e PD-së

  • 3 years ago
#rtvora #rtvoranews

Parlamenti ka miratuar 12 emrat e rinj që do të drejtojnë Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, i cili sipas marrëveshjes së 4 qershorit do të ketë në përbërje 4 struktura.

Ilirjan Celibashi, njeriu i besuar i PS-së, rikthehet në krye të këtij institucioni pasi mori konsensusin e mazhorancës, të opozitës në parlament dhe jashtë saj.

Celibashi do të jetë komisioneri i ri shtetëror me një mandat 7 vjeçar, i cili do të ketë rolin e administratorit dhe do të përfaqësojë KQZ në marrëdhënie me institucionet e tjera.

Gjithashtu edhe e zgjedhura e PD për t?u marrë me implementimin e teknologjisë në zgjedhje arriti të marrë 105 në parlament.

Me 107 vota u miratua lista me 5 anëtarët e Komisionit Rregullator, 3 të PS dhe 2 të opozitës së bashkuar.

Ky organ me mandat 7 vjeçar ka si detyrë administrimin e zgjedhjeve.

Nga komisioni i posaçëm, në detyrën e anëtarit të Komisionit Rregullator të Zgjedhjeve ishin përzgjedhur:

znj. Ilirjana Nano
z. Dritan Çaka
z. Arens Çela
z. Muharrem Çakaj
znj. Helga Vukaj

Për më shumë lexoni në: https://www.oranews.tv/ilirjan-celibashi-zgjidhet-ne-krye-te-kqz-se-re-ish-zyrtarja-e-pd-zevendesja-e-tij/

Follow TV Ora dhe RTV Ora News

Subscribe To "Ora News" on YouTube Channel for NEWS HERE: http://bit.ly/2DDddtL

Subscribe To "Ora News" on YouTube Channel for TV Shows HERE http://bit.ly/2sPcqj3

For more content from click HERE www.oranews.tv

Like Ora News on Facebook HERE http://bit.ly/2RkUN4s

Follow Ora News on Instagram Here http://bit.ly/2HBuiID

Follow Ora News on Twitter http://bit.ly/2RhOaQp

Për më shumë na ndiqni në: www.oranews.tv

Recommended