2 years ago

Ora News - Plagjiaturat e Ministrave të Arsimit, shoqëria civile protestë në Tiranë e Prishtinë

Ora News Lajme
Ora News Lajme
#rtvora #rtvoranews

Ministrat e Arsimit në Shqipëri dhe Kosovë, Evis Kushi dhe Ramë Likaj akuzohen për plagjiaturë në punimet e tyre Doktorale.

Për këtë arsye disa të rinj nga Qëndresa Qytetare dhe Organizata për Rritje të Cilësisë në Arsim protestuan njëkoëhësisht këtë të hënë përballë ambasadës së Kosovës në Tiranë dhe Ambasadës së Shqipërisë në Prishtinë, duke e cilësuar një papërgjegjshmëri emërimin e tyre në krye të arsimit.

?Të pasurit në krye të arsimit plagjiatorë si Likaj e Kushi përbënë papërgjegjshmërinë më të madhe të qeverive të Shqipërisë dhe Kosovës pasur parasysh situatën e arsimit në Kosovë e Shqipëri. Testi PISA tregon se nxënësit nga Kosova dhe Shqipëria janë nën mesataren e arritjes në nivel global. Përveç në shkenca ekzakte dhe në matematikë, edhe në të lexuar, nxënësit shqiptarë të Kosovës dhe Shqipërisë janë nën mesatare?.

Për më shumë lexoni në: https://www.oranews.tv/plagjiaturat-e-ministrave-te-arsimit-shoqeria-civile-proteste-ne-tirane-e-prishtine/

Follow TV Ora dhe RTV Ora News

Subscribe To "Ora News" on YouTube Channel for NEWS HERE: http://bit.ly/2DDddtL

Subscribe To "Ora News" on YouTube Channel for TV Shows HERE http://bit.ly/2sPcqj3

For more content from click HERE www.oranews.tv

Like Ora News on Facebook HERE http://bit.ly/2RkUN4s

Follow Ora News on Instagram Here http://bit.ly/2HBuiID

Follow Ora News on Twitter http://bit.ly/2RhOaQp

Për më shumë na ndiqni në: www.oranews.tv

Browse more videos

Browse more videos