3 years ago

RTV Ora - Përfundon skanimi i HEC-eve, Balluku asnjë transparencë në lidhje me projektet

Ora News Lajme
Ora News Lajme
#rtvora

Përfundon skanimi i projekteve të Hidrocentraleve, të cilat ende nuk kanë filluar punë. Ministria e Energjetikës dhe Infrastrukturës e mbylli këtë proces pas 4 muajve, ndërsa ka paraqitur vetëm shifra por pa dhënë detaje për zonat.

Pas katër muajsh, Ministria e Energjetikës dhe Infrastrukturës ka mbyllur procesin e skanimit të HECE-ve. Zv.ministri i Energjetikës, Hantin Bonati, në një deklaratë të shkurtër i ndau në tre tipologji problematikat e konstatuara.

Hantin Bonati: "Përfundoi procesi i vlerësimit të ecurisë dhe zbatimit të kontratave të nënshkruara që nuk kanë filluar procesin e operimit. Për efekt transparence, gjetjet e këtij procesi po i pasqyrojmë duke i grupuar në tre tipologji të ngjashme situatash, si në vijim: Në tipologjinë e parë janë përfshirë praktikat, subjektet e të cilave janë ende brenda afateve kontraktuale për të vënë në funksion veprën. Në tipologjinë e parë përfshihen: 44 kontrata koncesionare për ndërtimin e 92 HEC-eve; 57 kontrata objekt i Vendimit të Këshillit të Ministrave nr. 822, datë 7.10.2015, për ndërtimin e 61 HEC-eve.?
Për më shumë lexoni në: http://www.oranews.tv/article/perfundon-skanimi-i-hec-eve-balluku-asnje-transparence-ne-lidhje-me-projektet

Follow RTV Ora

Subscribe To "Ora News" on YouTube Channel for NEWS HERE: http://bit.ly/2DDddtL

Subscribe To "Ora News" on YouTube Channel for TV Shows HERE http://bit.ly/2sPcqj3

For more content from click HERE www.oranews.tv

Like Ora News on Facebook HERE http://bit.ly/2RkUN4s

Follow Ora News on Instagram Here http://bit.ly/2HBuiID

Follow Ora News on Twitter http://bit.ly/2RhOaQp

Follow Ora News on Google+ HERE http://bit.ly/2TdjAJz

Browse more videos

Browse more videos