6 years ago

Ora News – Shkodër, zyrtari i BE: Pa luftë kundër krimit e korrupsionit s’ka anëtarësim në BE

Ora News Lajme
Ora News Lajme
Subscribe në Ora News këtu http://bit.ly/1s5j7UT

?Për aq kohë sa Shqipëria nuk përparon në luftën kundër krimit dhe korrupsionit, anëtarësimi në Bashkimin Evropian do te jete i pamundur?. Kjo ishte deklarata e lëshuar nga Shkodra e Ionut Sibian, anëtar i Komitetit Ekonomik dhe Social Evropian. Ai shkoi me tej kur deklaroi se legalizimi i kanabisit në Shqipëri dhe taksimi me pas i tij do te sillte një rritje te buxhetit te shtetit, nisur dhe nga shembulli i vendeve te tjera anëtare te BE.
Sibian: Pa luftë dhe punë serioze ne sistemin e drejtësisë dhe ne fushën e antikorrupsionit, opinioni im personal është që Shqipëria nuk mund te këtë hapje negociatash ,pasi nuk mund te pretendohet se ka mekanizma antikorrupsioni dhe nuk ka te dënuar ne këtë fushe. Ne rast se kjo përbën problem, atëherë duhet të ndiqet edhe shembulli i vendeve te ndryshme siç mund te jene Holanda apo Kalifornia të cilat e kane legalizuar dhe me pas e kane taksuar atë.

Për më shumë lexoni në: http://www.oranews.tv/vendi/zyrtari-i-be-pa-lufte-kunder-krimit-e-korrupsionit-ska-anetaresim-ne-be/

Browse more videos

Browse more videos