7 years ago

Qytetarët e Drenovës në protestë - News, Lajme - Vizion Plus

VizionPlusAlbania
VizionPlusAlbania
http://www.vizionplus.tv
https://facebook.com/VizionPlusTV
https://twitter.com/VizionPlusTV
Për shkak të ndotjeve ekologjike të mjedisit, të cilat kanë shkaktuar dëme të shumta në shëndetin e banorëve dhe kulturave bujqësore, banorët e Drenovës në Mallakastër janë mbledhur për të protestuar ndaj këtij fenomeni. Rreth 200 banorë të fshatit Drenovë që mëngjesin e sotëm kanë kanë protestuar kundër një kompanie naftënxjerrëse shqiptaro-kanadeze këtu në Shqipëri. Ata janë grumbulluara para ndërtesës së firmës ku kanë kërkuar dëmshpërblim për ndotjen dhe ndërhyrjen e shtetit me qëllim uljen e ndotjes. Banorët janë shprehur se do të presin një reagim nga firma deri në 15 janar. Për të shmangur përplasjet në vendngjarje kanë qenë të pranishëm dhe forca të policisë.

Browse more videos

Browse more videos