Top News - Gratë dhe vajzat/ Viktima të abuzimeve online
  • 3 years ago
Më shumë gra dhe vajza që përdorin median sociale janë bërë pre e abuzimeve që i ka detyruar ato të dalin offline dhe i ka traumatizuar. Sipas një vëzhgimi të ri global më shumë se 14 mijë 15 deri në 25 vjecare thonë se janë ngacmuar në internet, kanë marrë mesdazhe apo imazhe të papërshtatshme ose janë abuzuar online. Ky sipas aktivistëve është një problem global dhe se kompanitë e mediave sociale i kanë lënë vajzat dhe gratë të përballen me dhunën online të vetme. Të intervistuarat nga 22 vende të botës, treguan se asnjë veprim nuk ishte ndërmarrë kur ato kishin raportuar abuzimet. Këto sulme, sipas aktivistëve, mund të mos jenë fizike, por shkesh janë kërcënuese dhe shqetësuese dhe kufizojnë lirinë e shprehjes së vajzave. Duke i nxjerrë këto të fundit ga hapsirat online, krijohet një cbalancim i madh në një botë që po bëhet gjithnjë e më shumë dixhitale dhe dëmton mundësinë e tyre për tu parë, dëgjuar dhe për tu bërë lidere. Thuajse 40 për qind e të intervistuarave kanë thënë se janë sulmuar në facebook, por probleme të ngjashme janë raportuar edhe në platformat e tjera, përfshirë isntagram, ëhatsapp, snapchat, tëitter dhe tiktok.

Pamje : AFP


Top News është televizion informativ, i hapur në shkurt të vitit 2007. I konceptuar si format news, prioritet i saj është informimi i publikut përmes lajmit të fundit. Lidhje live për politikën, aktualitetin, kronikën, ekonominë, rajonin, botën, sportin, teknologjinë dhe show biz-in. ? Informohu i pari? , slogani për 24 orë lajme . Sjellim ndryshe realitetin mediatik në Shqipëri, ofrojmë një burim informacioni të saktë, të shpejtë, të besueshëm dhe të thelluar.

Për më shumë vizitoni: http://top-channel.tv/

Subscribe to "Top Channel" on YouTube Channel for NEWS and TV
Shows HERE: http://bit.ly/2Y15KwK
For more content from click HERE: www.top-channel.tv
Like Top Channel on Facebook HERE: http://bit.ly/2FglWTs
Follow Top Channel on Instagram HERE: http://bit.ly/2uaYG2U
Follow Top Channel on Twitter HERE: http://bit.ly/2TJndeH
#TopNews#TopChannel
Recommended