6 years ago

Skadon afati i Komisionit për Reformën Zgjedhore, PS kërkon shtyrjen me 3 muaj

RTV KLAN
RTV KLAN
Komisionit të Posaçëm të Reformës Zgjedhore i skadon afati i vendosur nga Kuvendi, për të përfshirë në ligjin elektoral rekomandimet e OSBE/ODIHR.

Por bashkëkryetari socialist i këtij Komisioni, në një intervistë për Televizionin Klan thotë i ka kërkuar Kryeparlamentarit shtyrjen e funksionimin e tij edhe për 60 ditë të tjera, edhe pse në afro një vit të punës së tij nuk është arritur të miratohet asnjë nga rekomandimet e kërkuara.

Balla fajëson opozitën se nuk është shprehur për asnjë nga propozimet që mazhoranca ka bërë, pasi sipas tij, ajo është kundër rekomandimit kyç, atij për depolitizimin e komisioneve zgjedhore të nivelit të dytë dhe të tretë.

Balla bën të ditur dhe propozimet konkrete që socialistët kanë bërë, për mënyrën sesi KZAZ dhe Komisionet e Qendrave të Votimit mund të jenë apartiake.

Sa i takon propozimit të demokratëve që financimi i partive të jetë 100 % me të ardhura të buxhetit të shtetit, socialistët janë kategorikisht kundër, ndërsa për kërkesën e tyre për votim dhe numërim elektronik janë të hapur për të pranuar të aplikohet në një nga qarqet që do të zgjedh opozita.

Tv Klan

Browse more videos

Browse more videos