4 years ago

Report TV -Mbyllet misioni i FMN në Tiranë Sejko: Të angazhuar për çuarjen deri në fund të axhendës

Report TV
Report TV
FMN ka mbyllur misionin e radhës në Tiranë. Të pranishëm në konferencën përmbyllëse ishin Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj dhe shefi i Misionit të FMN-së për Shqipërinë, Jan Kees Martijn.

Sejko në fjalën e tij ka deklaruar se Shqipëria ka bërë hapa para për sa i përket ekonomisë. Sipas Sejokos Banka e Shqipërisë është angazhuar për çuarjen përpara të axhendës së vendit.

"Opoinioni i Bankës së Shqipëris: Zgjerimi i kërkesës agregatë ka mundësuar trendin e rrijtes ekonomike. Borxhi është reduktuar dhe bilanca e e sektorit privat janë përfocuar. Norma e inflaiconit mbete në objetkiv. Teregjet financiare janë të qeta. Likuiditeti është i bollshëm. Kursi i këmbimit eshtë i qëndrueshëm . Kredia është në përmisim. Treguesit të shëndetit banka jan në nivel të larta. Kreditë me probleme ne ulje. Kto i hapin rrugën qëdrimit aktiv në kreditim, kanë pasuaruar ambjentin e jashtëm. Hamronzimin fiskal dhe reformat strukturore.

Browse more videos

Browse more videos