Shtohen të sëmurët mendorë/ Pandemia rrit ndjeshëm rastet - News, Lajme - Vizion Plus

  • 4 years ago
http://www.vizionplus.tv
https://facebook.com/VizionPlusTV
https://twitter.com/VizionPlusTV
Keto 5 muaj të parë të këtij viti kanë shënuar rritje të personave me probleme të shëndetit mendor në qarkun e Korçës. Burimet zyrtare bene te ditur se numri i pacienteve të kartelizuar është rritur me rreth 200 raste të reja.Shumë prej tyre janë shtruar në spital ndërsa të tjerë kanë marrë trajtim psikiatrik. Sipas mjekëve, rastet janë më të shumta në zonat rurale dhe bllokimi për shkak të pandemisë ka ndikuar në shtimin e tyre.Por ky numër sipas mjekes psikiatre është më i madh pasi shumë raste mbahen të fshehta nga ana e familjarëve e nuk deklarohen. Kjo shton rrezikun për komunitetin nderkohe qe ka patur edhe perfundime tragjike, siç ishte vetevrasja nje dite me pare e nje vajze 21-vjeçare. Mjekja bën apel që të gjitha këto rastet të referohen pranë qendrës së shëndetit mendor me qëllim që këta pacientë të trajtohen dhe të mbahen nën kontroll.Në qarkun e Korçës gjatë vitit 2019, u regjistruan rreth 2800 persona të kartelizuar me probleme të shëndetit mendor.

Recommended