Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı kuruluşunun 25’inci yılı programı Sıla lösemiyi yenen çocuklarla sahne aldı

  • 8 ay önce
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) kuruluşunun 25’inci yılı programında şarkıcı Sıla Gençoğlu sahne aldı. Vakfın 25 yıllık yolculuğunun bir bir sergilendiği gecede Sıla, lösemiyi yenen çocuklardan oluşan koro ile şarkılar söyledi.

1998 yılında 35 lösemili çocuğa hizmetle başlayan LÖSEV, 25’inci yılına girdi. Bu vesileyle 19 Eylül’de İş Sanat’ta özel program düzenlendi. LÖSEV’in 25 yıllık mücadelesinin anlatıldığı geceye; iş, sanat, sağlık ve basın dünyasından isimler de katıldı. Lösemiyi yenen çocukların renkli dans gösterileri ile başlayan gece, LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer’in LÖSEV’in çalışmalarına güç veren, lösemi ve çocukluk çağı kanserlerine ilişkin toplumsal farkındalığın oluşmasına destek olan kişilere ‘LÖSEV Çeyrek Asır Ödüllerini’ takdim etmesi ile devam etti. Ardından şarkıcı Sıla, lösemiyi atlatan çocuklardan oluşan koro ile sahne aldı. Koro, hastalık süresince fiziksel ve psikolojik olarak zorluklar yaşayan çocukların yaşam motivasyonlarının artması ve özgüvenlerinin tazelenmesi amacıyla oluşturuldu.

Önce Kanseri yendi, sonra Onkoloji Olimpiyatları şampiyonu oldu

Gecenin konuşmacıları arasında 2015 yılında lösemi tanısı alan Münire Nur Güdücü de yer aldı. Güdücü, lösemi tedavisi gördüğü dönemde, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek başarılı bir sporcu olmayı hayal ettiğini ve bu hayalini LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer’le paylaştığını söyledi. Dr. Ezer’in ise kendisini Polonya’da düzenlenen Onkoloji Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etmesi için gönderdiğini ve birincilikle ülkesine geri döndüğünü anlattı.

“Tedavi başarısı yüzde 94’lere ulaştı”

Çok mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade eden LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, “Dolu dolu 25 yıl geçti. 200 yıllık işleri 25 yıla sığdırarak çok mücadele ettik. Bugün kurulduğumuz yılları anımsadığımız zaman 90’lı yıllarda, yüzde 10-20’lerde olan tedavi başarısı, bugün kendi hastanemiz LÖSANTE'de yüzde 94’lere ulaştı. Artık kemik iliği naklini çok rahatlıkla yapabiliyoruz ve çok başarılıyız. Başarımızı yüzde 100 neden olmasın diye uğraşıyoruz. Şunu göstermeye çalışıyoruz ki yüzde 94’ü başaran kuruluş, yüzde 100’ü de başaracaktır. Ama hastanemize tam ruhsat ve LÖSEV Kent Üniversitemizi açma engelleri kaldırılırsa bütün kanserler için de büyük müjdeyi vermeye hazırız. Oradaki akademik çalışmalarla çok daha hızlı olacağız ve dünyadaki birçok bilim insanıyla çok yakın ilişkimiz var. Bu konuda çalışan özellikle vücuttaki T hücreleri aktive eden bir mekanizmayla biz hem lösemide hem de kanserde çok büyük adımlar atacağımıza inanıyoruz. Bizi izlemeye devam edin. Biraz daha sabredin. Bugün LÖSEV çatısı altında 75 bini aşkın lösemili çocuk ve kanser hastası var. Çok büyük bir rakamdır.” dedi.

''Gerçekten bana mutluluk bir azim gelmişti''

Kanser atlatan 21 yaşındaki Ahmet Demir, “Yaklaşık dört yıl önce 2019 yılının yaz aylarında nazofrenes kanseri adı altında bir hastalığa yakalandım. Bu hastalıkla alakalı hiçbir bilgim yoktu.

Önerilen