Cele mai bune filme de tehnologie
  • 3 years ago
Cele mai bune filme de tehnologie

https://art.tn/view/2337/ro/cele_mai_bune_filme_de_tehnologie/

Timp de secole, oamenii au dezvoltat instrumente pentru a face viața mai ușoară și mai plăcută. Odată cu apariția tehnologiei, ingeniozitatea noastră a evoluat mai repede ca niciodată. Tehnologia refuză să stea nemişcată în timp ce modelează lumea din jurul nostru. V-ar fi greu să găsiţi pe cineva care nu şi-a imaginat posibilităţile infinite ale tehnologiei — atât oportunităţile bune, cât şi cele rele pe care le prezintă.

Tron: Moștenire
Din nou, această continuare a thriller-ului SF nu este chiar un câștigător al Oscarului, dar clasicul cult original din 1982 a fost unul dintre primele portrete ale lumii din interiorul unei rețele de calculatoare sau al unui joc video făcut vreodată. Influența sa poate fi văzută în filme noi, cum ar fi Ready Player One și Ralph Breaks the Internet. Cel mai recent Tron îl urmărește pe fiul unui designer mondial virtual care își caută tatăl și ajunge prins în realitatea digitală pe care a creat-o.

Eu, Robot
Acest thriller science fiction 2004 nu va câştiga niciun premiu, dar lumea pe care o imaginează este înfricoşător de aproape de realitate. În acest viitor, roboții sunt asistenți obișnuiți pentru oameni, care au devenit din ce în ce mai dependenți de ei. Dar când un robot este implicat într-o crimă — o noțiune aparent imposibilă având în vedere că sunt programați să nu facă niciodată rău unei persoane — amenințarea care reprezintă omenirea provoacă haos.

Omul de Fier
Punerea acestui film cu supereroi Marvel pe listă ar putea surprinde pe unii, dar este greu să subestim cât de priceput este tehnologia. Excentricul miliardar playboy Tony Stark dezvoltă costumul impresionant de Iron Man pentru a scăpa de captivitate și apoi se întoarce acasă pentru a salva lumea cu el. Dincolo de costum, sistemul computerizat bazat pe gesturi, roboți sensibili și gadget-uri cool fac din aceasta una dintre cele mai bune sărbători ale culturii tehnologice de pe marele ecran.

Matricea
Acest film de la sfârșitul anilor '90 despre un viitor distopic este de tăiere aproape în intervalul de timp arbitrar stabilit pentru această listă, dar nu ar fi complet fără ea. Matrix a avut un impact semnificativ asupra culturii pop și a influențat nenumărate alte filme, spectacole, jocuri video și romane de la lansarea sa. Aceasta sugerează că lumea noastră este o iluzie; o simulare computerizată menită să menţină omenirea docilă în timp ce maşinile conştiente cultivă energia noastră pentru a supravieţui.

Raport minoritar
În timp ce acest thriller futurist Steven Spielberg poate fi de neuitat ca un întreg, premisa sa sa de polițiști folosind oameni cu abilități precognitive pentru a opri crimele înainte de a se întâmpla nu este cu siguranță. Suntem la câțiva ani distanță de acest lucru, dar nu există nici o îndoială în mintea mea că există programatori care lucrează la algoritmi pentru a face o realitate într-un sens mai digital.

Ex Machina
Acest thriller psihologic 2015 urmează un tânăr programator care este selectat pentru a fi componenta umană într-un test Turing pentru a determina capacitățile și conștiința unui nou robot de inteligență artificială. AI nu este un concept nou în cinematografie, dar acest film recent nominalizat la Oscar s-a solidificat ca fiind unul dintre cei mai buni. Ea avertizează în esență asupra zilei nu atât de îndepărtată în care roboții devin imposibil de distins de noi și de implicațiile etice care decurg din aceasta.

Recommended