5 years ago

Këshilli Bashkiak i Tiranës diskuton projektbuxhetin 2018 - News, Lajme - Vizion Plus

VizionPlusAlbania
VizionPlusAlbania
http://www.vizionplus.tv
https://facebook.com/VizionPlusTV
https://instagram.com/vizionplustelevizion
https://twitter.com/VizionPlusTV
Kater shkolla do te përfitojnë te parat nga projekti i bashkisë qe synon t?u ofroje nxënësve te kryeqytetit dreken dhe orarin e studimit ne shkolle. Zbatimi do te nise ne janar te 2018 dhe fillimisht ne shkollën ?Ardian Klosi? ne zonën e bregut te Lumit, ?Betim Muco? ne Kombinat, Shkolla e Kuqe, ? Hoxha Tahsim?.Kryetari i bashkisë Erion Veliaj gjate diskutimit te këtij projekti si pike e rendit te ditës ne Këshillin Bashkiak deklaroi se dreka dhe pagat e mësuesve per oraret e studimit do te mbulohen nga bashkia.
Ky projekt synon te shtrihet edhe ne shkollat e tjera 9-vjecare te Tiranës. Veliaj prezantoi edhe disa nga projektet me te afërta, si ajo e ndërtimit te qendrës kulturore shqiptaro-hebraike apo rikonstruksioni tërësisht i Teatrit Kombëtar.Edhe pse kane bashkuar votat me mazhorancen, nuk kane munguar replikat e opozitës ku nga sot grupi demokrat do te ketë kryetar Kreshnik Collakun ne vend te Leonard Ollit. Ne këshillin Bashkiak u miratua rishikimi i buxhetit te 2017, fonde qe do te shkojnë per investime ne infrastrukture, mbjellje pemësh dhe dekorin e fundvitit. Rritja e pagave per punonjësit e logjistikes e shërbimit zjarrfikës, projekti i shkollave me dreke dhe te tjera.

Browse more videos

Browse more videos