بریتانیا؛ مبارزه با افراطی گرایی اسلامی در داخل و خارج زندان

  • 7 years ago
حملات تروریستی اخیر در بریتانیا و در اروپا بار دیگر نگاهها را متوجه افراط گرایی در زندانها کرده است. عاملان این حملات اغلب در داخل زندان به افراطی گرایی روی آورده بودند. در این گزارش والری زابریسکی، خبرنگار یورونیوز با کسانی صحبت کرده است که با تروریسم و افراطی گرایی در داخل و خارج زندانها مبارزه می کنند.

تخمین زده می شود که در زندانهای بریتانیا ۱۳۰ تروریست وجود داشته باشد. اما تعداد زیادی از افرادی که قبلا به خاطر حملات تروریستی محکوم شده بودند، پس از گذراندن دوران محکومیت شان وارد جامعه می شوند. این مسئله بویژه پس از حملاتی شبیه آنچه در مارس گذشته (فرودین) در وست مینستر لندن رخ داد، برای سازمانهای امنیتی بریتانیا مشکل ساز شده است.

عثمان رجا مربی ورزش رزمی جنگیدن در قفس است و امروز مشغول تمرین دادن یکی از قهرمان بالقوه دسته سبک وزن است. اما در هشت سال گذشته درگیر نبرد دیگری نیز بوده است: او موفقیتهایی در افراط زدایی کسب کرده است.

«مبارزه با افراطی گرایی در داخل و خارج زندان هم یک نوع جنگ است»

عثمان با تروریستهای داخل و خارج زندان کار می کند. او در سال ۲۰۰۹ میلادی، در راستای احترام و درک متقابل مذاهب مختلف یک مرکز مشاوره برای مبارزه با افراط گرایی خشونت آمیز به راه انداخته است. طی این مدت او موفق به تعدیل عقاید ده ها نفر از کسانی شده است که به اسلام گرایی افراطی روی آورده بودند.

عثمان درباره افراط زدایی می گوید: «این هم یک نوع جنگ است. وقتی وارد زندانی می شوید که این افراد در آن بوده اند باید اعتبار خود را در محیطی به کرسی بنشانید که پر از خشونت است: محیط هایی که در وسط نماز جمعه دشنه به گلویتان فرو می کنند. وقتی این نوع افراد نزد من می آیند می توانم این حس خشونت و بقا را که در زندان پرورش یافته است از آنها بگیرم و دور بیاندازم و همینطور تصویری را که از خودشان دارند به تصویر سالمتر و بهتری تبدیل کنم.»

عثمان در مسجدی در شرق لندن با گروهی از افراد کار می کند که هدفشان شناسایی و کمک به کسانی است که در معرض خطر گرویدن به ایدئولوژی های افراطی هستند. همچنین امامان مسجد، ماموران پلیس و کسانی که قبلا عثمان به آنها برای افراط زدایی کمک کرده است، با او همکاری می کنند.

جردن هورنر یکی از این افراد است.

عثمان می گوید: «کسانی که می بینید به داعش ملحق می شوند یا کسانی که به افراطی گری روی می آورند افرادی هستند که نسبت به همنوعان خاص احساس تعهد دارند و وقتی این تعهد در قالب نفرت قرار می گیرد مشکل پیدا می شود. نفرت این شکل را به خود می گیرد که “اگر یکی از ما را کشتند ما هم حق داریم یکی از آنها را بکشیم.” اما از دید سنتی اسلام، در مسائلی که به کل بشریت مربوط می شود اگر یک عضو به درد آید همه اعضا هم به درد می آیند.»

جوردن که دو بار به خاطر تبلیغ خشونت آمیز دین در لندن به زندان افتاده بود، می گوید: «وقتی به زندان آمدم به خاطر برخی کارهایی که کرده بودم شهرت داشتم و اینطور نبود که فکر کنند من در خطر افراط گرایی قرار داشته باشم. کاملا برعکس بود و در واقع می ترسیدم که من دیگران را افراطی کنم به همین دلیل بارها مرا انتقال دادند و در سلول انفرادی نگه داشتند. از یک بخش زندان به بخش دیگر بردند و به جاهای مختلف بریتانیا و آخرش از “بلمارش” سر درآوردم که زندان بسیار امنیتی است. اگر راستش را بگویم همه اینها فقط ایدئولوژی مرا محکمتر کرد و هیچ چیز را تغییر نداد.»

چطور می توان ایدئولوژی ای را تغییر داد که باعث شد جوردن به «گشت مسلمانان» بپیوندد و در ساخت آ

Recommended