گفتگو با برندگان جایزه ساخاروف سال ۲۰۱۶ میلادی

  • 8 years ago
نادیا مراد و لامیا حاجی بشار، به دلیل ایزدی بودن هدف داعش قرار گرفتند؛ با آزار جنسی، تجاوز، تجاوز گروهی و قتل عام عزیزانشان. دو زن جوان سرانجام از دست اسیرکنندگان وحشی خود فرار کردند.

این دو دختر جوان اکنون داستانشان را در سراسر جهان بازگو می کنند؛ با این امید که بتوانند جامعه ایزدی ها را که داعش قول داده آنها را از بین ببرد، نجات دهند.

ایزابل کومار، خبرنگار یورونیوز با این دو در زمان حضورشان در پارلمان اروپا برای دریافت جایزه ساخاروف به گفتگو نشسته است.

زندگینامه نادیا مراد

نادیا مراد متولد و بزرگ شده در روستای کوشو در عراق است
او در سال ۲۰۱۴ میلادی و زمانی که روستایش مورد حمله داعش قرار گرفت توسط اسلامگرایان افراطی به بردگی گرفته شد
نادیا در حملات داعش ۱۸ نفر از اعضای خانواده اش را از دست داده است
او اکنون سفیر حسن نیت سازمان ملل و یکی از برندگان جایزه ساخاروف است


نادیا به کشور آلمان پناه آورده است




زندگینامه لامیا حاجی بشار

لامیا ۱۶ ساله بود که توسط داعش از روستای کوشو در عراق ربوده شد
او مدت ۲۰ ماه در اسارت نیروهای داعش بود
او برای فرار مجبور شد از زمین های مین گذاری شده عبور کند


لامیا نیز مانند نادیا به آلمان پناه آورده است




یورونیوز: نادیا و لامیا شما سختی های زیادی را تحمل کردید، حال زندگی را چگونه می بینید؟

نادیا: «به عنوان یکی از ۶۵۰۰ زن و کودک ایزدی که توسط داعش اسیر شده اند، بسیار خوشحالم که افتخار دریافت این جایزه را داشتم. هدف داعش خاموش کردن صدای ما و کسب افتخارات ما بود. داعش بگونه ای به ما نگاه می کرد که انگار هیچ ارزشی نداریم و فقط زنانی هستیم که باید مورد تجاوز قرار بگیریم، قاچاق شویم یا فروخته شویم. هدف آنها پاک کردن ایزدی ها از صحنه روزگار بود.»

یورونیوز: لامیا شما چه احساسی از دریافت این جایزه دارید؟

لامیا: «به عنوان یک دختر ایزدی و به عنوان کسی که مورد تجاوز داعش قرار گرفته امروز از دریافت این جایزه بسیار خرسندم. دریافت این جایزه یک پشتیبانی بزرگ محسوب می شود. من این جایزه را به نمایندگی کسانی دریافت کردم که ربوده شده و از سوی داعش مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند، هزاران زنی که نیروهای داعش به آنها تجاوز کرده اند و من یکی از آنها بودم.»

یورونیوز: شما اینجا هستید تا داستانتان را برای چندمین بار بیان کنید. داستانی بسیار دلخراش. از دنیا می خواهید که چه کاری انجام دهد؟

نادیا: «آنچه از دنیا می خواهیم توقف این وضعیت است و تنبیه کسانیکه در تلاشند ما را نابود کنند. تنبیه این جنایتکاران توسط دیوان بین المللی کیفری. هدف ما محافظت از زنان و کودکان است، محافظت از اقلیتها، محافظت از جوامع کوچکی مانند ایزدی ها و مسیحیانی که در عراق و سوریه هستند.»

یورونیوز: برای درک کاری که شما امروز انجام می دهید، کار شجاعانه ای که انجام می دهید، بسیار مهم است که آنچه در گذشته بر شما روی داده را درک کنیم و داستانتان را بشنویم. زمانی که در اسارت بودید بر شما چه گذشت؟ می دانم که بسیار سخت است، لامیا می توانید کمی برای ما درباره آن روزها بگویید؟ زیرا شما برای مدتی حدود ۲ سال در اسارت گروه به اصطلاح دولت اسلامی بودید.

لامیا: «من مدت یک سال و هشت ماه در اسارت داعش بودم. در این مدت به ما تجاوز می شد، ما را می فروختند و یا با زنان دیگری که می خواستند معاوضه می کردند. آنها با ما هر کاری که می خواستند انجام می دادند. آنها کودکان را از مادرانشان جدا می کردند، دختران را جدا می کردند و آنها را در بازار می فروخت