اعتیاد به مخدرها، چالش اساسی ایالات متحده

  • 8 years ago
آمبولانسی با شتاب در خیابانهای بالتیمور می رود تا به یک معتاد مواد مخدر کمک کند. معتاد امروز خوش شانس بود و زنده ماند، اما بسیاری دیگر که در اثر مصرف بیش از حد افیون-داروها (مسکنهایی که از مشتقات تریاک ساخته می شوند) دچار حمله می شوند می میرند. شمار مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد این داروها در یک دهه گذشته در ایالات متحده چهار برابر شده است.

شیوع دردهای مُزمن و هزینه های سرسام آورِ درمان، تجویز و استفاده مردم از افیون-داروها را به شدت افزایش داده است. در دو دهه گذشته، مسیر قانونیِ استفاده از این داروها (که پیشتر تنها برای دردهای ناشی از سرطان مجاز بود) برای انواع دردهای مزمن هموار شده و مردم مطلع شده اند که برای حق دارند برای درد نکشیدن از مُسکّنهای قوی استفاده کنند. اینها به همراه رقابت شرکتهای داروسازی در تولید و فروش افیون-داروها به بحران اعتیاد دامن زده است.
تجویز بی رویه این داروها از سوی پزشکان با این فرضِ اشتباه صورت می گیرد که افیون-داروها کارساز و بی خطر اند.

اما این باور به کلّی اشتباه است. مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد افیون-داروها (چه قانونی و چه غیرقانونی) (۴۷,۰۰۰ در سال) اصلی ترین دلیل مرگ غیرطبیعی در ایالات متحده است، بیش از تصادفات (۳۵,۰۰۰ نفر)، قتل (۱۶,۰۰۰) یا خودکشی (۴۳,۰۰۰). به عبارت دیگر، در این کشور، به شکل میانگین هر روز ۱۲۸ نفر در اثر مصرف بیش از مخدرهای دارویی، نظیر افیون-داروها و هروئین می میرند. )

تجویز بی رویه این داروها از سوی پزشکان با این فرضِ اشتباه صورت می گیرد که افیون-داروها کارساز و بی خطر اند. اما این باور به کلّی اشتباه است. مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد افیون-داروها (چه قانونی و چه غیرقانونی) اصلی ترین دلیل مرگ غیرطبیعی در ایالات متحده است.

لِنا وِن، کمیسر بهداشت بالتیمور می گوید: «متأسفانه تجویز افیون-داروها در ایالات متحده به شکل فراگیری بسیار زیاد شده است. چنانکه سهمِ سالانه هر آمریکایی به شکل میانگین، یک بطری از این مسکنهاست. جمعیت ما ۵ درصد کل جهان است و ۸۰ درصد کل اُپیوئیدها در اینجا تجویز می شود. آیا تمامِ این نیاز، واقعی است؟ البته که نه.»

شهر بالتیمور ایالت مریلند یک نمونه نوعی از شهرهای کرانه شرقی آمریکاست که بسیاری در گوشه و کنارِ آن با انواع اعتیاد به مواد مخدر دست به گریبان اند. نگرانی مردمی در این باره چنان زیاد است که برای نمونه، رای دهندگان در نیوهمپشایر و اوهایو بحرانِ اعتیاد به مواد مخدر (افیون-داروها) را مشکل شماره یک کشور دانسته اند.

شهر مونتگومری در شمال واشنگتن برنامه ای را برای مبارزه با مواد مخدر شروع کرده که شامل مبارزه با جرائم مربوط به مواد مخدر، آموزش، پیشگیری، درمان و بازپروری می شود. مارک شیلُر، افسر پلیس شهر منتگُمری کانتی در این باره می گوید: «ما جرائم سطحی را زیر نظر می گیریم. یعنی کارهایی نظیر آشوبگری و دله دزدی. عامل اولیه این ارتکاب این جرائم، استفاده از مواد مخدر است. سعی داریم به کمک به این افراد، (برای ترک اعتیاد) آنها را از گرفتار شدن در نظامِ جرائم قانونی دور نگه داریم.»

یکی از شرکت کنندگان در برنامه ترک اعتیاد، مایکل است، او یک فروشنده ۳۸ ساله است که یک سابقه اعتیادِ نوعی دارد: «نوشخواری در نوجوانی، اضافه شدن ماری جوانا، بعد افیون-داروها و در آخر هم هروئین.» او که حالا یک معتاد در حال بهبودی است می گوید: «برخی از این مواد بسیار قوی هستند. ترک آنها چنان دردناک است که خیلی ها از روی ترس، اصلا تلاش نمی کنند مصرفشان را کنار بگذارند. در جلساتِ

Recommended