گفتگوی اختصاصی یورونیوز با رییس اجراییه افغانستان

  • 8 years ago
پانزده سال پس از سرنگونی حکومت طالبان در افغانستان، این کشور همچنان برای دستیابی به صلح و ثبات تلاش می کند. ماریا سرسالاری، خبرنگار یورونیوز در حاشیه کنفرانس اخیر در بروکسل برای کمک بین المللی به افغانستان، با دکتر عبدالله عبدالله ریاست اجراییه و مقام شماره دوی این کشور به گفتگو نشسته است:

یورونیوز: جناب آقای دکتر عبدالله، ریاست محترم اجراییه افغانستان، خیلی ممنون که دعوت ما را برای این گفتگو پذیرفتید. همانطور که می دانید در گذشته و هنوز هم انتقاداتی در مورد نحوه صرف کمکهای بین المللی و حمایتهایی که می شود، ممکن است از آن بعنوان حیف و میل یاد شده باشد یا بعنوان اینکه سوء مدیریت بوده است. در حال حاضر، چه تضمینهایی می شود به جامعه بین المللی داد که این موارد که قبلا اگر وجود داشته است، ادامه پیدا نمی کند؟

عبدالله عبدالله: «تشکر البته پانزده سال قبل وقتی که همکاریهای جامع بین اللی با افغانستان آغاز شد زمانی دیگری بود. ظرفیت در ادارات حکومت افغانستان وجود نداشت و اولویتها خوب مشخص نشده بود برنامه ریزی ساختن پروژه ها، هر کدامش با مشکلات مواچه بود. شاید در سالهای اول، صدها میلیون دلار در کمکهای تکنیکی به این معنا که مشاورینی که استخدام می شدند، در وزارتهای مختلف و ادارات مختلف، در این قسمت صرف می شد. اما یک قسمت این مسائل هم مربوط به فساد اداری می شد که عموما این مساله در قراردادها بوده و وجود داشته است. که در این اواخر در ارتباط با مساله قراردادها، اصلاحاتی ساختاری به میان آمده است و کار ادامه دارد و ضمانت در باره این مساله خواست و توقع و حق مردم است که بالای ما هست. مردم افغانستان چه بحث عواید داخلی افغانستان باشد یا کمکهای بین المللی، می خواهند که با شفافیت و در یک حسابداری بسیار واضح هم به مردم و هم به آنهایی که کمک می کنند، این کمکها عملی شود و تطبیق شود. قدمهای مثبتی در این راه برداشته شده که طرف تقریر جامعه بین المللی قرار گرفته اما کار بیشتر هم ضرورت است.»

تصمیم کنفرانس بروکسل به کمک ۱۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورویی به #افغانستان
گزارش MariaSarsalari و گفتگو با دکتر عبدالله را ببینید#afghanconf pic.twitter.com/FDTyDCLMl1— euronews فارسی (euronews_pe) October 6, 2016

جنگ سالاران و حاکمیت قانون

یورونیوز: حضور جنگ سالاران سابق در عرصه حکومت و نفوذی که دارند، برخی از آنان فراتر از قانون عمل می کنند، این بطور مرتب باعث نگرانی و بحث است. چگونه می توان فکر کرد که در آینده ای نه چندان دور، همه تحت حاکمیت قانون دربیایند در جمهوری اسلامی افغانستان.

عبدالله عبدالله: «خوب، یک پروسه ای است. وضعیت نسبت به سالهای قبل فرق می کند و بهتر شده است و اگر هر کسی از زور کار می گیرد و فراتر از قانون عمل می کند باید جلوگیری شود و در این قسمت باید به تشویش مردم و به شکایتی که مردم دارند رسیدگی شود اما بصورت عموم در یک کتگوری (مقوله) قراردادن اشخاص شخصیتها به نسبت گذشته هایشان، آن را من طرفدارش نیستم.»

«رقابت» در دولت وحدت ملی

یورونیوز: بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری که به هر حال مدتی زیادی طول کشید و دولت وحدت ملی نامی بود که به بسیاری امید می دهد، در عین حال، صحبتها و سخنانی هست در مورد اینکه تیم ریاست جمهوری و ریاست اجراییه، دو تیم سوا هستند، اگر چنین چیزی هست، مشخصا بفرمایید دلیل آن چیست؟ اگر نیست، این کدورت اگر وجود ندارد شما مشخصا بگویید تا خیال مردم راحت شود.

عبدالله عبدالله: «(با خنده) سوال شما همین است که اگر هست بگو، اگر نیست بگ

Recommended