سوئد؛ کاهش ساعت کار و افزایش بازدهی

  • 8 years ago
در شهر گوتنبرگ سوئد، برنامه ای آزمایشی در حال اجراست که طبق آن ساعت کار روزانه کارمندان از هشت ساعت به شش ساعت کاهش پیدا کرده، بدون اینکه حقوقشان تغییر کند. مبتکر این برنامه، جناح چپ است که قبلا اکثریت کرسی های شورای شهر را در اختیار داشت. والری گوریا در این گزارش به سراغ کارمندان یک خانه سالمندان، یک مرکز خرید و فروش خودرو، و بخش جراحی بیمارستانی رفته که این برنامه بطور آزمایشی در آن اجرا می شود.

گوتنبرگ، دومین شهر بزرگ سوئد است و فرسودگی شغلی در بین کارمندان این شهر بالاست. همچنین در طول سال، افراد زیادی درخواست مرخصی استعلاجی می کنند. یکی از راههای مقابله با این مشکل کاهش ساعت کار روزانه است. این برنامه آزمایشی که به ابتکار جناح چپ آغاز شده، بدون کاستن از حقوق کارمندان، ساعت کار راراز هشت به شش ساعت کاهش داده است.

کاهش ساعت کار روزانه مراقب های سالمندان، بر سلامت سالمندان هم موثر است

آرتورو پرز بیش از ۲۰ سال است که بعنوان مراقب در خانه سالمندان «اسوارته دالنس»، در نزدیکی شهر گوتنبورگ کار می کند. تخصص او مراقبت از کسانی است که به بیماری آلزایمر مبتلا هستند، شغلی که دشوار است.

آرتورو یکسال پیش در برنامه آزمایشی نوسازیِ ساعات کاری در این شهر شرکت کرده و فکر می کند که زندگی اش تغییر کرده است. طبق این برنامه، ساعت کاری ۸۲ نفر از پرسنل خانه سالمندان، بدون کاهش حقوق از هشت به شش ساعت رسیده است.

آرتورو پرز می گوید: «مثل قبل استرس ندارم. با همکاران جدید آشنا شده ام. برای برنامه ریزی بهترِ کارهایمان به همدیگر کمک می کنیم و با خوشحالی بیشتری کار می کنیم. من پدری تنها هستم و از بچه های خودم هم نگهداری می کنم. اما الان با این ساعات کاری جدید مجبور نیستم بچه ها را زودتر به مدرسه بفرستم. همه چیز خیلی خوب پیش می رود. فکر می کنم هم پدر بهتری برای بچه هایم شده ام و هم مراقب بهتری برای سالمندان.»

این برنامه، زیر نظر شهرداری شهر گوتنبرگ اجرا می شود و باعث شده کارمندان هم انرژی بیشتری برای کار داشته باشند و هم بازده کاری شان بالا برود. مونیکا اکسهده، مدیر این خانه سالمندان می گوید تغییر در ساعات کاری مراقبها بر محیط کار هم تاثیر خوبی گذاشته است.

وی می گوید: «محیط کار آرام تر از قبل است. در اینجا سالمندانی هستند که از بیماری زوال عقل (فراموشی) رنج می برند. قبلا استرس بیشتری در کار بود که باعث عصبی شدن این بیماران می شد. اما اکنون حالشان آشکارا بهتر است. علاوه بر اینها توانسته ایم افراد بیشتری را هم استخدام کنیم و شغل ایجاد کنیم. تعداد کسانی که مرخصی استعلاجی می گیرند هم کم شده است.»

ماریا ریدن، نماینده جناح راست در شورای شهر گوتنبرگ از مخالفان سر سخت ترویجِ این برنامه است. او می گوید: «ما در قبال ۵۳ هزار نفر کارمند شهر گوتنبرگ مسئولیم. در نتیجه اگر همه این ۵۳ هزار نفر بخواهند روزانه ۶ ساعت کار کنند و حقوق معادل هشت ساعت کار را دریافت کنند، در آینده برای استخدام نیروی کار جدید مشکلات زیادی خواهیم داشت. اگر ما به این افراد برای کاری که انجام نمی دهند پول بدهیم، دیگر پولی برای استخدام افراد جدید نخواهیم داشت. به نیروی کار و افراد بیشتری نیاز داریم که حتی باید ساعات بیشتری تر کار کنند.»

از نظر دانیل برنمار نماینده حزب چپ در شورای شهر گوتنبرگ درس است که این برنامه هزینه های شهرداری را ۲۰ درصد افزایش داده است، اما باید مزایای آن را باید در بلند مدت بررسی کرد.

وی می گوید: «اگر نگاهی به اقتصاد عمومی بیندازیم می بینیم که با این برنامه در کل موفق

Recommended