7 years ago

Report TV - Lufta kundër korrupsionit, TI: Shqipëria dhe Kosova përparojnë

Report TV
Report TV
Lufta ndaj korrupsionit ka përparuar nga Shqipëria dhe Kosova gjatë vitit 2015. Ky është konstatimi që është bërë nga organizata Transparency Ineternacional në treguesin e perceptimit të korrupsionit për vitin 2015.

Duke krahasuar këtë raport me atë të vitit 2014 është vërejtur se Shqipëria ka bërë përparime në këtë drejtim duke u renditur kështu në vendin e 88-të me 36 pikë, ndryshe nga viti 2014 ku ishte renditur në vendin e 110-të.

Për luftën ndaj korrupsionit, Kosova është renditur në vendin e 103-të me 33 pikë, ndërkohë që në vitin 2014 ka qenë në vendin e 103-të me 33 pikë.

Ndonëse Transparency Internacional ka bërë këtë klasifikim për Shqipërinë, ende vendi ynë vijon që të renditet larg vendeve të rajonit, ku Mali i Zi është renditur në vendin e 61-të, Maqedonia në vendin e 66-të, Serbia në vendin e 71-të dhe Bosnja e Hercegovina në vendin e 76-të.

Ky klasifikim i Transparency Internacional ka përfshirë 168 vende të botës.

Browse more videos

Browse more videos